Călătorii unice

Călătorii unice / Excursii la mănăstiri și cascade

Odată cazați la Hanul lui Hanganu, aveți ocazia să alegeți dintr-o mulțime de activități. Vă recomandăm o excursie superbă printre obiectivele turistice locale și istorice ale zonei

Odată cazați la Hanul lui Hanganu, aveți ocazia să alegeți dintr-o mulțime de activități. Vă recomandăm o excursie superbă printre obiectivele turistice locale și istorice ale zonei. O călătorie unică și fascinantă pe un teren misterios și secretos ale ansamblului monastic Țipova. Un adevărat muzeu în aer liber, care cuprinde 18 încăperi săpate în rocă, la o înălțime amețitoare.

Veți descoperi peisaje remarcabile, numeroase cascade, o biserică cu clopotniță și o pădure minunată de stejari. O altă alegere este mănăstirea Saharna, una dintre cele mai frumoase în Moldova. Este celebră prin izvoarele tămăduitoare și magice. Se spune că apele de aici fac minuni. O să admirați canioanele de o rară frumusețe create de cursul rîulețului din preajmă.

Orice călătorie oferă o experiență unică, însă există locuri care rămîn în memorie pentru tot restul vieții. Saharna și Țîpova sunt destinații mistice, învăluite în povești străvechi, absolut fascinante. Aici puteți admira cele mai frumoase panorame pe care le poate oferi meleagurile Moldovei. Multe legende circulă despre aceste locuri minunate, dar mai bine o dată să vezi decît o sută de ori să auzi.

La 2 km distanță: 
1. Mănăstirea rupestra Țipova (sec. XI)
2. Biserica „Adormirea Maicii Domnului”
3. Canionul Țipova
4. Numeroase cascade și izvoare

La 10 km distanță:
1. Cetatea geto-dacică „Saharna Mică” (sec. IV-III i.e.n)
2. Cetatea geto-dacică „Saharna Mare” (sec. IV-III i.e.n)
3. Mănăstirea „Sfînta Treime”
4. Talpa Maicii Domnului
5. Complexul monastic rupestru (sec. XV)
6. Așezarea geto-dacică din sec. IX-VIII i.e.n.
7. Conacul mosieresc Apostolopulo Eugenia (sf.sec. XIX)
8. Figura din piatră în spirală (epoca bronzului)
9. Cascada „Groapa Țiganului”. Izvoare medievale.

Ce spun clienții noștri

Vezi ce spun clienții noștri despre noi pe TripAdvisor.