La aproximativ 100 de kilometri de Chișinău, în satul Lalova, din raionul Rezina, există o pensiune autentică numită Hanul lui Hanganu.
Această casă destinată oaspeților este cunoscută pentru ospitalitatea, deschiderea și, cel mai important, pentru mâncărurile tradiționale delicioase din această regiune. Vrem să vă povestim pentru ce anume este renumită pensiunea Hanul lui Hanganu și de ce ar trebui să vizitați cu siguranță acest loc unic de pe malul Nistrului măcar o dată în viață.

Bucătăria moldovenească este diversă în toate manifestările sale, fiecare mâncare are propria sa particularitate. Bucătăria moldovenească s-a format sub influența diferitelor culturi și popoare – greacă, turcă, ucraineană, română. Așezarea geografică a țării noastre ne-a înzestrat cu sol fertil, un climat favorabil, motiv pentru care legumele și fructele predomină în meniul nostru, precum și felurile de mâncare făcute din făină de porumb, oh da, de asemenea avem și mult porumb.
Din rețetele de gustări reci și calde, găsim întotdeauna pe farfurie un mix de legume cu brânză de casă, răcituri din carne de iepure, de cocoș sau de porc, ardei bulgărești copți și, bineînțeles, murături. Toate acestea bucate tradiționale pot fi gustate la Hanul lui Hanganu.



Una dintre caracteristicile satului Lalova este „sarmalele”. Ele se gătesc din carne tocată „îmbrăcată” în frunze de struguri.
În Lalova, se gătesc cele mai mici sarmale din Moldova, mărimea este lor poate fi comparată cu mărimea semințelor de dovleac, iar gustul lor pur și simplu este fenomenal. Hanul lui Hanganu oferă master class de gătit sarmale. Credeți-ne, în această meserie chiar trebuie să știi tehnica de gătit pentru ca totul să iasă bine..


Și la sfârșitul călătoriei noastre gastronomice prin rețetele tradiționale ale pensiunii Hanul Lui Hanganu, ar trebui de adăugat și vinul de casă împreună cu țuică de casă. Cu aceste băuturi orice feluri de mâncare vor fi percepute mult mai gustoase. Țuica este produs de proprietarul casei, Sergiu Hanganu.
Toate fructele pentru gătirea țuicii sunt culese în propria grădină și sub monitorizarea rigidă a lui Sergiu. După aceasta, are loc procesul de distilare și apoi „odihnă” într-un butoi. Aș dori să adaug că Sergiu are un simț al gustului minunat și fiecare băutură se distinge prin unicitatea sa.
Dacă ți-am trezit interesul pentru bucătăria moldovenească sau poate că ți-a fost dor de bucate ca la bunica, atunci fă-ți un cadou și mergi în acest weekend într-o călătorie gastronomică la pensiunea Hanul Lui Hanganu.
De asemenea daca veți fi în regiunea ceia, numaidecât vă recomandăm să mergeți la o primblare pe traseul „În căutarea satului pierdut Nistreni” sau „Saharna si meleagurile mioritice”.
Pentru a rezerva camera sau o masă sunați în prealabil +37369288332
Sau scrieți pe pagina Facebook „Hanul lui Hanganu”